Szynkowar – czy warto go stosować?

Szynka jest tradycyjna na Wielkanoc i na świąteczny obiad w Polsce. Ale jak w przypadku wszystkich dużych kawałków mięsa, wielu ludzi jest nim zastraszonych. W końcu duża szynka może kosztować ponad 70 złotych; to samo wystarczy, aby przestraszyć każdego, kto chce serwować ją na gorąco i soczyście.

Jaki jest najlepszy sposób na podgrzanie w pełni ugotowanej szynki? Prawdziwe szynki są wytwarzane z nogi świni; koniec tyłek lub koniec trzonu utwardza ​​się przez utwardzanie na mokro w roztworze solanki lub utwardzanie na sucho przed paleniem lub gotowaniem. Koniec kolby ma więcej mięsa i tłuszczu, a koniec trzonu ma słodsze mięso. Szynki są sprzedawane bez kości lub z kością. Niektórzy uważają, że szynki z kością mają więcej smaku; wybór należy do ciebie. Pamiętaj, że te instrukcje dotyczą podgrzewania w pełni ugotowanej szynki. Niegotowana szynka to świeża szynka, którą należy ugotować do 160 F przed jedzeniem.

Szynki Krojone:
Spiralnie Szynki w plasterkach spirali są pyszne na zimno, ale jeśli chcesz je podgrzać, instrukcje znajdują się na opakowaniu. Połóż szynkę ściętą stroną do dołu na wytrzymałej folii aluminiowej i dokładnie ją zawiń. Lub użyj worka do pieczenia w piekarniku; postępuj zgodnie z instrukcjami na torbie. Piec w rozgrzanym piekarniku 325 F przez 10 do 14 minut na funt lub do momentu, gdy termometr do mięsa zarejestruje 140 F. Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut przed podaniem. Jeśli do szynki dołączono dodatkową polewę, postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aby dodać i przygotować polewę. Aby polewić tego rodzaju szynkę, obróć piekarnik do 400 F, posmaruj szynkę polewą i piecz przez 10 do 15 minut, aż polewa przyrumieni się i zacznie bulgotać. Odstawić na 10 minut przed podaniem. Metoda powolnego gotowania szynki Z powolnej kuchenki wyłaniają się bardzo wilgotne i delikatne szynki. Upewnij się, że szynka będzie pasować do wolnowaru, czyli urządzenia takiego jak szynkowar. Umieść szynkę w urządzeniu jakim jest szynkowar i dodaj składniki glazury. Możesz także dodać colę lub pepsi, rosół z kurczaka lub wodę; zrobi to około 1 szklanka. Przykryj i gotuj w szynkowarze na niskim poziomie przez 5-8 godzin, aż szynka zostanie dokładnie podgrzana. Jeśli chcesz polerować szynkę, umieść na patelni brojlerów i przykryj polewą; smażyć 10 cm od ognia przez 10 do 15 minut, uważnie obserwując, aż glazura się ugotuje. Szynka jest tradycyjna na Wielkanoc i na świąteczny obiad w Stanach Zjednoczonych. Ale jak w przypadku wszystkich dużych kawałków mięsa, wielu ludzi jest nim zastraszonych. W końcu duża szynka może kosztować ponad 70 USD; to samo wystarczy, aby przestraszyć każdego, kto chce serwować go na gorąco i soczyście. Jaki jest najlepszy sposób na podgrzanie w pełni ugotowanej szynki? Prawdziwe szynki są wytwarzane z nogi świni; koniec tyłek lub koniec trzonu utwardza ​​się przez utwardzanie na mokro w roztworze solanki lub utwardzanie na sucho przed paleniem lub gotowaniem. Koniec kolby ma więcej mięsa i tłuszczu, a koniec trzonu ma słodsze mięso. Szynki są sprzedawane bez kości lub z kością. Niektórzy uważają, że szynki z kością mają więcej smaku; wybór należy do ciebie. Pamiętaj, że te instrukcje dotyczą podgrzewania w pełni ugotowanej szynki. Niegotowana szynka to świeża szynka, którą należy ugotować do 160 F przed jedzeniem. Szynki Krojone Spiralnie Szynki w plasterkach spirali są pyszne na zimno, ale jeśli chcesz je podgrzać, instrukcje znajdują się na opakowaniu. Połóż szynkę ściętą stroną do dołu na wytrzymałej folii aluminiowej i dokładnie ją zawiń. Lub użyj worka do pieczenia w piekarniku; postępuj zgodnie z instrukcjami na torbie. Piec w rozgrzanym piekarniku 325 F przez 10 do 14 minut na funt lub do momentu, gdy termometr do mięsa zarejestruje 140 F. Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut przed podaniem. Jeśli do szynki dołączono dodatkową polewę, postępuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aby dodać i przygotować polewę. Aby polewić tego rodzaju szynkę, obróć piekarnik do 400 F, posmaruj szynkę polewą i piecz przez 10 do 15 minut, aż polewa przyrumieni się i zacznie bulgotać. Odstawić na 10 minut przed podaniem. Metoda powolnego gotowania szynki Z powolnej kuchenki wyłaniają się bardzo wilgotne i delikatne szynki. Upewnij się, że szynka będzie pasować do wolnowaru. Umieść szynkę w urządzeniu i dodaj składniki glazury. Możesz także dodać colę lub pepsi, rosół z kurczaka lub wodę; zrobi to około 1 szklanka. Przykryj i gotuj na niskim poziomie przez 5-8 godzin, aż szynka zostanie dokładnie podgrzana. Jeśli chcesz polerować szynkę, umieść na patelni brojlerów i przykryj polewą; smażyć 10 „od ognia przez 10 do 15 minut, uważnie obserwując, aż glazura się ugotuje. Szynkowar to wspaniałe urządzenie, ponieważ mięso gotuje się prawie samo, a Ty masz czas dla bliskich!