Szkolenia gastronomiczne

Kierownik restauracji to dla wielu wymarzona praca. To szansa na nadzorowanie dynamicznej i ekscytującej firmy. Łączy kreatywność z wyzwaniami komercyjnymi i kulinarnymi. Ponadto możesz stać się częścią najszczęśliwszych chwil ludzi – od niezapomnianych nocy po zmieniające życie chwile, takie jak zaręczyny. Jesteś na awangardzie maszyny z wieloma ruchomymi częściami i jesteś epicentrum dla dziesiątek osób na każdej zmianie, od personelu po dostawców i klientów. Od ambitnego kierownika restauracji do pierwszego dnia pracy może być trudna droga prowadząca przez różne szkolenia gastronomiczne. Ale zajmujemy się szkoleniem menedżerów restauracji (między innymi powołaniami). Setki absolwentów szkolenia gastronomicznego z H&R System podjęło karierę w zarządzaniu restauracjami. Oto kroki, aby stać się jednym z nich…

1. Kluczowe umiejętności i kwalifikacje dla kierowników restauracji. Skuteczny kierownik restauracji ma połączenie osobistych atrybutów, nabytych umiejętności i odpowiednich kwalifikacji. Obowiązki związane z zarządzaniem restauracjami są różnorodne i trudne. Na poziomie osobistym powinieneś być;
– Posiadamy liczne kursy i szkolenia gastronomiczne dostosowane do osób z ambicjami zarządzania. H&R System oferuje również dyplom zarządzania kulinarnego oraz dyplom BBA (z wyróżnieniem) zarządzania kulinarnego, wśród innych kursów zarządzania restauracją. Tak więc, nawet w obrębie jednej szkoły, istnieje szeroki wybór. Warto poświęcić czas na przeglądanie tych kursów, aby znaleźć odpowiedni dla siebie styl i ścieżkę kariery. Oczywiście wielu przeszło ze stanowiska szefa kuchni do kierownika restauracji. I ta podróż może rozpocząć się od jednego z naszych dyplomów kulinarnych.
2. Ścieżki kariery.
Tak jak nie ma dwóch takich samych menedżerów restauracji, istnieją różne ścieżki do zostania menedżerem restauracji. Niektórzy menadżerowie hoteli i restauracji zaczynają pracę na poziomie podstawowym i idą w górę. To nie jest tak powszechne jak kiedyś, ponieważ restauracje wolą wykwalifikowany personel od samego początku. Może się jednak zdarzyć. A jeśli jest to dla ciebie ścieżka, warto zapytać, czy pracodawca ma program na szkolenia gastronomiczne i formalną ścieżkę kariery przed złożeniem wniosku.

Podróż od szkolenia gastronomicznego do szefa kuchni lub menedżera nie jest niczym niezwykłym, zwłaszcza jeśli szef kuchni otworzy własną restaurację. Ale wielu szefów kuchni woli kontynuować karierę w kuchni, a nie w biurze nad nią. Dla nich szef kuchni może być lepszą ścieżką kariery. Jeśli szef kuchni jest zainteresowany mechaniką prowadzenia restauracji ogólnie, może mieć aspiracje zarządcze.